Hold dit lederskab positivt | DEN OPPADENDE LEDER

42
Hold dit lederskab positivt |  DEN OPPADENDE LEDER

Det er meget nemt at glide ind på en negativ vej i dit lederskab. Det er et grundlæggende princip for mennesker at glide ind i negative synspunkter og adfærd, medmindre de handles fra en ekstern agent eller disciplineres indefra.

I den nuværende tilstand af vores verden, med Covid-19-lock-downs og deres deraf følgende økonomiske virkning, racemæssig politibrutalitet, der fører til optøjer, og folk på sociale medier, der chikanerer andre i en selvudnævnt social retfærdighedskriger-rolle, er det nemmere end nogensinde før at blive mere negativ, eller i det mindste blive der længere.

Negativitet venter altid på at manifestere sig i os selv. Når vi lader mere negativt forringe vores effektivitet, mindsker vi vores indflydelse på andre og vores eget syn.

Det er et dræn for enhver organisation, der altid vil have et faldende afkast. Og alligevel er det fuldstændig undgået, hvis vi tager nogle proaktive foranstaltninger. Her er & måder at lede positivt ved at adoptere vaner, der fortrænger negativitet fra at påvirke dig.

Bly med en klar, positiv vision. En vision centreret omkring fortvivlelse og “hvad hvis” vil ikke tilskynde andre til at slibe ud mod et overskyet mål. Heller ikke et mål, der er uklart eller uspecificeret. At have en stor, dristig vision for, hvad der ligger forude og sørge for, at det er klart (og tydeligt kommunikeret) for alle, vil få teamets øjne på et fælles mål.

Antag positive hensigter. Det meste af tiden vil ledere, der antager det værste i deres folk, kun udhule den pågældende medarbejders tillid. Ligesom de fleste bekymringer handler om ting, der aldrig ender med at ske, er antagelser om ond vilje normalt ubegrundede. At have et syn på positive hensigter, såsom hvad Indra Nooyi, tidligere administrerende direktør for PepsiCo, har adopteret i sit liv og lederskab, kan være den bedste tilgang til at ændre din ledelsespåvirkning.

Se efter, hvad der virker. Planer mislykkes. Maskiner går i stykker. Medarbejdernes kamp. Systemer går i stykker. Meget kan tage din holdning fra dig, såsom at bekymre dig om, hvad du ikke har i stedet for at bruge det, du allerede har til din rådighed. At være tilfreds med det, der virker og tilgængeligt, fører til en udnyttelse, der er mere gavnlig og produktiv. At fejre det, der virker og lykkes, er gode steder at starte.

Kommuniker uophørligt. Negativitet avler hurtigere, så den skal fortyndes med kommunikation, der er optimistisk og sikker. Positive beskeder er en ændring i vaner, men bliver i sidste ende nemmere over tid. Det, der skal kommunikeres, er vision, arbejdskultur, mål, succeser og anerkendelse af, hvad der virker. Alt på denne liste vil ikke have indflydelse, hvis det ikke kommunikeres til alle på dit team. Pod dine folk med den rigtige type kommunikation.

Hold dig væk fra negative påvirkninger/påvirkere. Dette er sandsynligvis mere internt end eksternt. Enhver leder skal informeres om verden omkring dem. At være lykkeligt uvidende om socioøkonomiske, markedsmæssige, politiske og fysiske kræfter er en naiv tilgang til din rolle. Men at indtage flere negative input end positive beskeder vil skabe håbløshed, mistillid og splittelse i dit eget væsen. Ligesom fodring med junkfood er skadeligt for din krop, er det svært at lede en effektiv og visionær forandring ved at sludre på påvirkninger og mennesker, der gør dit livssyn anæmisk.

Vær en positiv indflydelse i din verden. At have en beslutsomhed om, at du vil sætte andre i stand til at gøre en enorm stor indflydelse på din indflydelsessfære, vil starte dit team i en produktiv retning. Sammen med at kommunikere vision kan fokus på, hvordan man gør livet bedre gennem din arbejdskultur, tjenester, produkter eller blot ved at interagere med dig og dine folk, være en kæmpe uhåndgribelig forskel i andres liv. Se på, hvordan du kan gøre alles (eller så mange som menneskeligt muligt) lysere ved, hvordan du udfører dine og din organisations anliggender.

Søg muligheder i enhver situation. Uanset hvor udfordrende tiderne er, er der altid muligheder. Nogle af vores bedste medicinske fremskridt er desværre kommet i perioder med krig. Vi har set et antal virksomheder dreje rundt under denne Covid-19-pandemi – såsom destillerier, der laver desinfektionsmidler og spilvirksomheder, der fremstiller ansigtsmasker – fordi de så muligheder for at imødekomme et behov for almenvellet.

Vi kan vente på, at omstændighederne bliver bedre, og det vil de højst sandsynligt. Men gode og dårlige tider har altid og vil altid ebbe og flyde.

At gøre dit lederskab til en positivitet, en der er gavnlig og ikke opslugt af verdens begivenheder, vil give dig mulighed for at hjælpe andre med at løfte deres hoveder og indsats over dagens udfordringer.

Det starter med en indsats for at blokere fortvivlelsen og kynismen både inde fra dig selv og udefra.

(Billede af Pexels fra Pixabay)

lignende indlæg

Leave a Reply