Den bifaglige revolution De fleste kirker mangler

35
Den bifaglige revolution De fleste kirker mangler

Du skal være forsigtig, når du betegner noget som en revolution. Når alt kommer til alt, hvis alt er en revolution, så er intet en revolution.

Men jeg kalder den bi-professionelle bevægelse for en sand revolution i kirken. Revolutionen finder sted lige foran vores øjne, men de fleste kirkemedlemmer og ledere ser den ikke. Og det er en bevægelse, der har accelereret de seneste to år.

Bevægelsens omfang

Selvom vi ikke har præcise data, anslår vi, at der er over en million bi-erhvervsfaglige præster og kirkepersonale alene i Nordamerika. Det tal er stigende under pandemien. Faktisk har de fleste kirker mindst én bi-faglig ansat. Jeg arbejdede med en kirke, hvor der i gennemsnit var 175 deltagelse i gudstjenesten i sidste uge. Jeg spurgte præsten, hvor mange bi-faglige medarbejdere han havde. Til sin store overraskelse talte han seks.

Han var ikke engang klar over, hvor omfattende bevægelsen var i hans egen kirke.

Den kirke er reglen, ikke undtagelsen. Vi forventer kun, at tallene vil vokse.

Forståelse af, hvad bi-faglig betyder

I sin enkleste definition betyder “bi-faglig” at en præst eller en kirkemedarbejder ikke er afhængig af kirken som sin primære indtægtskilde. Disse personer har en anden branche, der giver deres primære indkomst og fordele. I mange tilfælde sammensætter præsten eller medarbejderen flere sidekoncerter for at give ekstra indtægt.

Vi bruger nogle gange ordet “samarbejde” til at definere en type bi-erhvervspræst eller personale. Denne person har valgt at være i både den faglige kirke og den faglige markedsplads. De har en skarp følelse af at kalde til at forblive på den måde, selvom kirken havde råd til at kompensere dem på fuld tid.

Et behov for en åndsstyret strategi

Her er udfordringen: De fleste kirkeledere gennemtænker ikke implikationerne af den bifaglige revolution. Hvilke præstestillinger i kirken bør strategisk planlægges til at være bi-faglige? Når en fuldtidsansat fratræder eller går på pension, skal vi så erstatte ham eller hende med en eller flere bifaglige medarbejdere? Hvordan giver vi uddannelse og ressourcer til disse mennesker?

Vi er i ukendt farvand. For at være klar, har vandet eksisteret og vokset i de sidste mange år, men vi har ikke kortlagt dem. For at blande metaforerne tager vi med på turen i stedet for at planlægge den næste bølge.

Hvad kan vi gøre nu?

Vi er i gang med at skabe flere ressourcer til bifaglige præster og personale. Jeg beder til, at mange kirker og organisationer med vilje vil tilslutte sig denne bevægelse og se, hvor Guds Ånd vil føre hen.

Vi skal gentænke vores personalestruktur i lyset af denne bevægelse.

Vi skal søge at skaffe ressourcer til den bifaglige præst og personaleperson. Det meste af fokus har været på fuldtidspersonen i erhvervstjenesten.

Vi må gentænke uddannelsesmodeller i lyset af denne bevægelse.

Vi skal omskole lægledere, der giver tilsyn og ansvarlighed for bifagligt personale.

Vi skal hjælpe præster med at vide, hvordan man leder det bifaglige personale effektivt.

Vi skal være forberedte på, at mange præster flytter til bi-faglig status.

Frem i fremtiden

Denne revolution bør hverken skræmme os eller skræmme os. Det er en bevægelse, der burde have dybtgående konsekvenser for kirkens sundhed, specifikt for den forbedrede sundhed i kirken.

Guds Ånd er altid på arbejde. Nogle gange genkender vi disse bevægelser tydeligt. Nogle gange har vi brug for et bedre fokus.

Jeg tror virkelig, at den bi-professionelle bevægelse vil være både forstyrrende og positiv. Men vi ignorerer det på vores fare.

Det er tid. Det er på tide at forstå den bifaglige revolution. Det er på tide at reagere på den bifaglige revolution. Det er tid til at omfavne den bifaglige revolution.

Det kunne være en af ​​Guds store bevægelser i vores kirker i nyere historie.

Jeg ville ikke gå glip af det.

Udgivet den 4. oktober 2021


Med næsten 40 års tjenesteerfaring har Thom Rainer brugt et helt liv på forpligtet til vækst og sundhed i lokale kirker i hele Nordamerika.
Mere fra Thom

lignende indlæg

Leave a Reply