8 ting, jeg elsker ved at tjene som midlertidig præst

49
8 ting, jeg elsker ved at tjene som midlertidig præst

Jeg afsluttede for nylig et 17-måneders midlertidigt pastorat i Raleigh, North Carolina. Fordi Kirkens Svar understreger træning forsætlige interims, Jeg vil gerne tale om, hvorfor jeg elsker denne rolle. Hvis din situation gør dette muligt, vil mine tanker måske opmuntre dig til også at fungere som en midlertidig:

1. Jeg er taknemmelig for muligheden for at tilbyde sammenhæng til en menighed, der søger vejledning. Det er svært for en kirke at se frem med vilje, når de hver uge hører fra en anden stemme – stemmer ofte uden for deres kirke. Bare stabiliteten af ​​den samme prædikant kan hjælpe en kirke i overgang til at genvinde håbet.

2. Som præst i hjertet ser jeg frem til at forkynde Ordet til de samme mennesker i flere måneder (eller længere). Det er fordi, du kommer til at gå med dem i deres åndelige vækst, selvom det midlertidige pastorat er kortere end forventet. Der er bare noget særligt ved at se ikke-troende blive frelst og troende modnes i en midlertidig periode.

3. Rollen giver mig mulighed for at “kalde de kaldede ud” for at gå til nationerne. Da mere end 4 milliarder mennesker i verden har ringe adgang til evangeliet, må vi præster arbejde hårdere for at udfordre vores medlemmer til at overveje dette kald. Selv i min rolle som interim, har jeg set kirkemedlemmer, der aldrig havde overvejet mission, begynde at tage skridt i den retning.

4. Generelt er mit bønsliv mere fokuseret, når jeg er ansvarlig for den åndelige omsorg i en menighed. Ansvaret er vægtigt nok til, at det jævnligt driver mig i knæ på andres vegne. Og jeg beder om, at præstsøgningsprocessen fører til den næste præst, som Gud allerede har sat til opgaven. Min bøn, jeg stoler på, får også kirken til at bede mere.

5. Jeg vokser dagligt i påskønnelse af præster, der trofast tjener Gud gennem hans kirke. Selv en midlertidig præst bærer nogle af de byrder, som en fuldtids-, bi- eller samarbejdspræst bærer. Ingen andre end en præst får adgang til andres liv fra fødslen til døden, samtidig med at de deler deres hjertesorg og hver fejring gennem årene. At præster vil aflægge regnskab over for Gud for sjælene hos dem, de leder (Hebr 13:17), er virkelig en tung vægt.

6. Jeg husker, hvad jeg skal huske: “Dr”-titlen, jeg bærer, betyder ikke meget. En af mine fornøjelser er at høre børn, teenagere og voksne kalde mig “Pastor Chuck” i den lokale kirke og “onkel Chuck” på missionsmarken i stedet for “Dr. Lovløs.” Det er ydmygende at lede de store mennesker, der udgør Guds kirke.

7. Det giver min kone mulighed for kortvarigt at være i rollen som “præstens kone.Ingen, jeg kender, er mere tålmodig, mere kærlig, mere gæstfri og mere støttende end min kone, Pam. Selvom vi kun er i en midlertidig situation i kort tid, elsker jeg, at hun har muligheden for at bruge sine gaver i denne rolle.

8. Jeg beder til, at jeg bliver en bedre professor på grund af mine midlertidige pastorater. Helt ærligt, det er nemt for professorer at blive en smule adskilt fra realiteterne i det daglige arbejde. Især i disse dage, hvor kirken står over for alle mulige problemer, er det godt for mig at være i ledergravene i et stykke tid.

Hvis du har været midlertidig præst, hvad kan du så godt lide ved rollen?

Udgivet den 1. februar 2022


Dr. Chuck Lawless er en førende ekspert i åndelig konsultation, discipelskab og mentorordning. Som tidligere præst forstår han de udfordringer, ministeriet byder på og arbejder med Kirkens svar for at give råd og råd til kirkeledere.
Mere fra Chuck

lignende indlæg

Leave a Reply